Aug
26
2015

Izradite svoju CEWE knjigu recepata!

Bilo da ste već iskusna  domaćica ili  tek početnik koji je sakupio omiljena jela svoje obitelji, ne može se ništa bolje dogoditi vašim receptima nego da ih objedinite u jednoj CEWE FOTOKNJIZI.

Htjeli bi vam pomoći sa par savjeta kako napraviti vlastitu knjigu recepata.

Što vam je potrebno:

  • Recepti. Sortirajte omiljene recepte prema nekom sustavu. Ako planirate više kuharica onda možete grupirati prema vrsti jela ili možete napraviti kuharicu s tajnim obiteljskim receptima.
  • Fotografije. Jedna ljepa fotografija sigurno budi želju za pripremom hrane. Nemojte fotografirati samo konačni rezultat, već probajte fotografirati i proces izrade.

Priprema

Prvi korak

Preuzmite CEWE FOTOSVIJET program.

Nakon što ste ga preuzeli, otvorite ga i izaberite koji vam format fotoknjige najviše odgovara. Možete birati iz široke palete formata, veličine i vrsta papira.

Izaberite vrstu CEWE FOTOKNJIGE.

Izaberite vrstu CEWE FOTOKNJIGE.

 

Izaberite vrstu CEWE FOTOKNJIGE

Drugi korak

Izradite naslovnicu. Može to biti na primjer jedna lijepa fotografija jela. Koristite mogućnost postavljanja fotografije kao pozadinu na obje stranice. Izradite kolaž ili postavite različite fotografije na prednju i na zadnju stranicu naslovnice.

Izaberite fotografiju naslovnice

Izaberite fotografiju naslovnice

Izaberite fotografiju naslovnice

Treći korak

Napišite naslov Vaše kuharice i ne zaboravite isti napisati i na okomiti središnji dio knjige između prve i zadnje strane korica.

Četvrti korak

Isplanirajte knjigu. Odlučite se kojim ćete redoslijedom postaviti recepte. Osmislite raspored i koristite ga u cijeloj knjizi. Knjiga će izgledati profesionalnije ako koristite kroz cijelu knjigu jedan stil.

image007

Pomoću Text Boxa napišite tekst

Pomoću Text Boxa napišite tekst

Korisni savjet

Kako bi Vaše fotografije izgledale savršeno, CEWE FOTOKNJIGA softver sadržava jedan praktični alat. Ako je označen, uvijek vidi odgovara li rezolucija fotografije uz danu veličinu. Ako je smješko crveni ili žuti, rezolucija ne odgovara veličini, tada bolje smanjite ili promijenite fotografiju.

image009

Pratite alat za kontrolu rezolucije

Pratite alat za kontrolu rezolucije.

Peti korak

Ako ste gotovi sa stranicom koja izgleda onako kako ste je vi zamislili, raspored možete spremiti. Kliknite na tipku Spremi layout na gornjoj traci i kasnije će te taj predložak pronaći pod vlastitim izgledima stranice.

image011

Spremite svoj raspored fotografija

Spremite svoj raspored fotografija

Korisni savjet

Možete napraviti jednostavnu, minimaliziranu fotoknjigu, ali ako imate druge ideje i planove, imate mogućnost biranja između mnogo vrsta pozadina, a i možete postaviti vlastitu fotografiju kao pozadinu.

image012

Izradite svoju CEWE knjigu recepata.

Izradite svoju CEWE knjigu recepata

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor