Feb
8
2017

Predstavljamo novi online CEWE FOTOKNJIGA uređivač

 Iako je CEWE FOTOSVIJET  izvrstan program s kojim možemo kreirati fotoknjigu s lakoćom iz udobnosti svoga doma, ima ljudi koji ne vole programe preuzimati na svoje računalo iz raznih razloga.

 Izvrsno riješenje za njih je online naručivanje gdje nova verzija online uređivača pruža puno mogućnosti.

Magnetska pomoćna linija (grid), clip-artovi, rubovi, maske itd.

 Unutar oblikovanja se može mijenjati i dimenzija odnosno format fotoknjige, no samo ako se omjeri podudaraju npr. s 21×21 cm na 30×30 cm ili obrnuto. Kod većih formata treba uzeti u obzir veličinu originalnih fotografija, odnosno je li veličina tih fotografija dovoljna za veće dimenzije u smislu kvalitete.

Moguće je promijeniti također i vrstu papira odnosno tiska. Jednostavn se može promijeniti i redoslijed stranica. Lijep dizajn i lako upravljanje su glavne karakteristike za ovaj uređivač.

Pogledajmo kako možemo raditi u njemu.

Prvo odaberemo tip/format fotoknjige.


Stranice se pojave.


Kliknemo na stranicu koju želimo oblikovati.


Odaberemo fotografije koje želimo koristiti.

 Jednostavno fotografiju povučemo na željeno mjesto na stranici, uređivač prepoznaje količinu fotografija i s lijeve strane nudi prijedlog različitih mogućnosti rasporeda.

 

Klikom na prijedlog rasporeda jednostavno možemo birati  različite rasporede.

Klikom na slike  možemo promijeniti veličinu ili poziciju fotografije, dodati okvir ili masku.

 Sliku možemo postaviti također i kao pozadinu neke stranice. To može biti desna ili lijeva strana ili obje strane. Može biti korisno i ako smo stranice unaprijed napravili s drugim uređivačem. ( npr. Photoshop, inDesign, Gimp itd. )

Može se odabrati i opcija da se ne vide fotografije koje su već korištene kako bi se lakše snalazili prilikom odabira fotografija.

Program za obradu teksta je vrlo dobar te se može birati tip i veličina slova,  možemo odrediti poravnanje teksta, odnosno možemo odrediti boju pozadine uređivača teksta.

Mnogo clipartova nam stoji na raspolaganju u različitim temama. Količinu, mjesto, odnosno položaj svake fotografije određujemo sami.

S jednim jednostavnim pokretom možemo promijeniti i redoslijed stranica.

Mogućnost pregleda fotoknjige u svakom trenutku je vrlo korisna i odlična mogućnost.

Online uređivač je vrlo intuitivan i jednostavan za korištenje. Jedini nedostatak u odnosu na besplatni fotoprogram MOJ CEWE FOTOSVIJET je što se u online uređivaču fotografije ne mogu obrađivati, mijenjati ili dodavati razni efekti i dr.

U svakom slučaju, preporuka svima koji se iz ovog ili onog razloga ne žele koristiti desktop programima te i im pregršt dodatnih funkcija koje nudi program nisu bitne, već brzo i jednostavno žele kreirati svoju CEWE Fotoknjigu.

 Odluka je na Vama, a Vašoj kreativnosti u oba slučaja je samo nebo granica. 🙂

 

 

 

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor