Apr
27
2017

Savjeti i trikovi za fotografiranje s mobitelom koje je vrijedno uzeti u obzir

Istina je da s fotoaparatom možemo napraviti bolje fotografije, međutim fotoaparat nije uvijek uz nas.
Suprotno tome, mobitel je uvijek pri ruci. Ako naučimo ispravno fotografirati s mobitelom, imat ćemo predivne fotografije za napraviti CEWE FOTOKNJIGU o neponovljivim trenucima jednako kvalitetno kao da smo koristili snimke ozbiljnijeg fotoaparata.

Sljedeći savjeti vam mogu biti od velike pomoći:

1 savjet: Postavke
 

Najvažnije je provjeriti u opisu telefona kakve nam mogućnosti nudi.
•    Očistite objektiv s mekom krpom.
•    Ako je moguće izaberite najbolju kvalitetu slike.
•    Za krajolike i vanjske snimke ne koristite bljeskalicu osim kod portreta s pozadinskim osvjetljenjem.
•    Ako ima, rešetka na ekranu može biti velika pomoć da bi horizont bio ravan.
•    Korištenje HDR-a može biti korisno ako je velika razlika svjetla između nekih dijela motiva.
•    Ravnoteža bijele boje i ISO (osjetljivost na svjetlo) je obično automatsko, ako ne onda birajte prema trenutnim uvjetima.
2.    savjet: Zlatna sredina
 

Optičke jedinice telefona su najčešće optimizirane na slikanje teme bliže i srednje udaljenosti te više na veće površine nego na male detalje.
Dobar primjer je sada popularan selfi kada je daljini motiv sama osoba koja se fotografira.
Ako želite slikati krajolike ljepše je u slabijoj svjetlosti u kasno popodne te  stabilno držite telefon ili ga naslonite na nešto. Možete koristiti i tronožac ili mini postolje. S tim možete izbjeći mutne fotografije. Ne upotrebljavajte digitalni zoom previše jer se njegovom uporabom smanjuje kvaliteta fotografije. Radije koristite optički zoom te budite bliže subjektu. Pametni telefoni  imaju jako precizan digitalni zoom.
3. savjet: Personalizirajte svoje fotografije preciznošću, spontanosti i eksperimentiranjem.
 

Spontanost: Vidite fantastičnu temu ali nemate uz sebe fotoaparat? Koristite vaš pametni telefon i trenutak će biti zabilježen. Ako uzmete u obzir mogućnosti vašeg pametnog telefona možete napraviti fotografije koje kada stavite u CEWE FOTOKNJIGU  zajedno s fotografijama koje ste slikali digitalnom kamerom, nećete primijetiti razliku. Snaga fotografiranja s mobitelom je u brzini, jer samo nekoliko postavki trebate postaviti unaprijed. Unaprijed provjerite parametre  kao što je bljeskalica, ISO itd. Rezultat može biti neobična, zanimljiva iznenađujuća i inspirativna fotografija.

Savjet: Snimci su tamni, boje su neispravne i nejasne? CEWE OPTIMIZE aplikacija nam pomaže ispraviti kvalitetu fotografije. CEWE OPTIMIZE se može besplatno preuzeti.
Preuzmite besplatnu CEWE OPTIMIZE aplikaciju i optimizirajte fotografije.

 
Za one koji vole eksperimente: držite aparat s pozadinskim ovjetljenjem, slikajte u skoro potpunom mraku i tresite telefon prilikom slikanja. Preuzimte i isprobajte mobilne aplikacije kao što su npr. ProCamera7,Cymera,Camera+,Hipstamatic ili Grungestatic.
My Sketch će napraviti vaše fotografije recimo pretvoriti u crtež , a Fotoffiti u grafit.
Trenutno omiljeni Noirphoto  s kojim možemo postići atmosferu crno-bijelog filma. Taj stil je bio specifičan 50-ih godina u holivudskim dramama. Možemo napraviti crno-bijele kontrastne, vignetirane slike  itd.

Također važan savjet:
Vrlo je bitno način na koji ćemo selektirati naše fotografije jer ne trebamo tisuću fotografija za dobru fotoknjigu ili neki drugi foto proizvod.

 4. savjet: Sačuvajte vaše uspomene na dostojan način!

 
Vaše priče i fotografije možete podijeliti i na internetu, ali ne dopustite da najbolje fotografije odu u zaborav. Izradite fotografije na fotopapiru u premium kvaliteti.   Svejedno je jeste li na putu ili sjedite kod kuće, jednostavno i lako možete kreirati vašu CEWE FOTOKNJIGU ili CEWE KALENDAR. Možete oblikovati i jedinstvenu razglednicu s markom jedinstvenog motiva.

CEWE FOTOSVIJET aplikacija nudi veliki izbor predložaka. Svi proizvodi se mogu naručiti i preko mobitela pa nije nužno potrebno računalo. I kada poštar pozvoni, budete se veselili svojim uspomenama u obliku fotografija ili CEWE Fotoknjige.

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor