Oct
25
2017

5 savjeta za predivne jesenske fotografije

Ne zaboravite ponesti sa sobom pametni telefon ili digitalnu kameru jer ovo doba godine je zaista živopisno. Svijetlo, bogatstvo boja i stalne promjene vremena čine listopad i studeni savršenim za fotografiranje.
Želimo vam pomoći s 5 savjeta za što bolje fotografije.

Savjet 1.: iskoristite čudo jeseni

Jesen prekrivena zelenom bojom koja cvjeta u žutom, crvenom i smeđom  bojom gdje kasnije gole grane otkrivaju predivne strukture.  Igrajte se s bojama, oblicima i teksturama jer stvaraju zadivljujuće raspoloženje.

Savjet 2.: Izvucite maksimum iz  vremena i svjetla

Zalazak sunca, mekana svjetlost, jutarnja magla ili tamni oblaci kiše – svako je vrijeme pogodno za snimanje predivnih fotografija.
Snimajte fotografije s pozadinskim osvjetljenjem, kada je sunce slabo. Raspršena svjetlost čini vašu fotografiju mekom i mutnom.  Posebna zlatna boja može se uhvatiti prije samog zalaska sunca.
 

Savjet 3.: Promijenite svoju perspektivu

 Neobična perspektiva će imati impresivan rezultat.
Tijekom šetnje u šumi, šareno zelenilo kao pozadina je odlično za izradu predivnih portreta. Nemojte se bojati eksperimentiranja!
Pogledajte koji je kut savršen za postizanje najboljeg sklada između okoliša i objekt koji će biti u fokusu. 


Savjet 4 .: Snimanje lijepih fotografija za godišnju fotoknjigu

Djeca s jesenskim lišćem, posljednji piknik na svježem zraku, ili samo šetnja. Ako želite vječno sačuvati ljepotu pokreta dječje igre u lišću ili trčanja živopisnim drvoredom, promijenite postavke fotoaparata u “sportski način rada” ili odaberite kratku brzinu zatvarača.

Savjet 5 .: Najbolje obiteljske fotografija su one kada obitelj niti ne primjećuju  da ih fotografirate

Za takve fotografije je najbolje se udaljiti od  osoba koje snimate koristeći telefoto objektiv ili digitalni zoom dobivajući tako najzanimljivije trenutke sačuvane u spontanom ozračju.

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor