Mar
26
2018

Najveći fotonatječaj na svijetu – pogledajte pobjedničke fotografije

Pobjedničke fotografije najvećeg foto natječaja na svijetu „Our world is beautiful“

Preko 183.000 fotografija i preko 22.000 autora sudjelovali su u najvećem foto natječaju na svijetu pod nazivom „Our world is beautiful 2017“ u kojem su sudjelovali i neki hrvatski autori.

Stručni tim sudaca ocjenjivao je fotografije koje su, s obzirom na tematiku, bile podijeljene u  6 različitih kategorija: Arhitektura, Krajolik, Priroda, Ljudi, Sport i Promet i Infrastruktura.

Ukupni dojam prosjeka kvalitete ove brojke od preko 183 000 fotografija je odličan po procjeni  našeg stručnog suda, a vjerujemo da je veliki motiv bio i fond nagrada u vrijednosti od preko 100.000 eura.

Osim glavnom pobjednika natječaja nagrađeni su i pobjednici svake kategorije, a pogledajmo i tko su autori i koji su motivi nagrađivanih fotografija:

1.       Glavni pobjednik natječaja „Our world is beautiful” 2017. i pobjednik kategorije Krajolik je Janne Kahila iz Finske koji se natjecao s fotografijom koja oduzima dah, a motiv je jedno od njegovih najdražih mjesta na Zemlji, vrh Kalsoy otoka na Farskim otocima.

2.       Florian Brenhardt iz Njemačke autor je pobjedničke fotografije u  kategoriji „Ljudi” s fotografijom naziva „Osmjeh kaže sve”, a fokusu su oči i osmjeh ove djevojčice koju je autor upoznao u Kathmandu. Ono što ga je najviše fasciniralo i što je taknulo sve nas, je pogled i osmjeh ove djevojčice, toliko iskren da ne možete ostati ravnodušni.

3.       U kategoriji „Sport“ pobjednička fotografija pod nazivom „Poolnixe” autora Christopha Grubicha, dokaz je da motiv sportske fotografije ne moraju biti profesionalni sportaši sa savršenom izvedbom kako bi fotografija bila vrhunska. Uz nekoliko tehničkih elemenata i osjećajem za ključni trenutak i dijete u pokušaju sportskog ostvarenja može perfektno dočarati sportski motiv.

4.       Također iz Njemačke dolazi nam autor pobjedničke fotografije u kategoriji „Promet&infrastruktura“ s fotografijom naziva „Dirigent u prometu“ čiji motiv je policajac na ulicama Saigona u vrijeme prometne špice. Fotografija jasno prikazuje prometni kaos sa svim njegovim tvorcima i sudionicima te jednog policajca koji kontrolira i usmjerava tijek gustog i užurbanog prometa oko sebe.

 

5.       Autorica Ágnes Dudás iz Mađarske odnijela je pobjedničku titulu u kategoriji Arhitektura fotografijom jednostavnog naziva „Bazen” kojom  pokazuje svoj talent za kompoziciju. Naizgled jednostavan i svakodnevni prizor s nekoliko kreativnih tehnika, učila je vrlo zanimljivim motivom.

 

6.      Pobjednička fotografija u kategoriji  „Priroda“ djelo je češke autorice imena Terezie Fojtová prikazuje tri ovce u pokretu, a naziv fotografije je „Run, Forrest, Run”. Ovce u pokretu na fotografiji izgledaju kao da idu u svijet s jasnim ciljem i planom i to je ono što je ovom monotonom krajoliku dalo živost i svrhu i oduševilo tim naših stručnih sudaca.

Natječaj je organizirala tvrtka CEWE koja je tradicijom povezana s fotografijom kao dijelom našeg kulturnog naslijeđa i neumorno ju je, na ciljani način, promicala dugi niz godina. Brojna foto natjecanja i dugoročna podrška fotografiji kroz sponzorstva dokaz su predanosti u cilju poticanja fotografije kao grane umjetnosti.

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor