May
10
2019

7 savjeta za raspored fotografija u CEWE fotoknjizi

Raspored fotografija u CEWE fotoknjizi je iznimno važan jer određuje kako će se fotografije i tekst pozicionirati. Koristeći raspored stranice svojim fotografijama dajete okvire i strukturu. Pri kreiranju vaše fotoknjige, imate dvije opcije prilikom odabira rasporeda stranice, a to je da se fotografije rasporedite sami ili da fotoprogram sam napravi raspored fotografija za vas.

Kako početi?

U fotoprogramu, s lijeve strane, pronaći ćete kategoriju rasporeda stranica. U „drop-down“ meniju iznad, možete birati među raznim vrstama rasporeda stranica, a tu također možete pronaći i svoje favorite, odnosno spremljene rasporede, koje ste već koristili.  Možete i birati željeni broj fotografija koji želite da bude po jednoj stanici i nakon odabira željenog broja, prikazat će vam se sve vrste rasporeda s tim, odabranim, brojem fotografija po stranici. Nakon odabira rasporeda možete ga jednostavno povući na praznu stranicu vaše CEWE fotoknjige i dodati pojedinačne fotografije u svaki okvir ili možete unaprijed postaviti fotografije pa naknadno postaviti raspored.

Savjet: Klikom na tipku razmaka na tipkovnici, fotografije će se različito prerasporediti po različitim okvirima rasporeda. Ovako tipku razmaka možete iskoristiti kako biste saznali koji okvir vam se najviše sviđa.

7 korisnih savjeta:

1. Raspored može biti jasan i transparentan s puno bijele pozadine i naglaskom na jednoj, glavnoj fotografiji. U ovom slučaju vam savjetujemo da postavite male fotografije na susjedne stranice kako bi nadopunile priču o glavnim fotografijama. Takve kontradikcije će fotografiju učiniti još zanimljivijom.

2. Možete se odlučiti i za malo hrabriji pristup pa sa strane dodati puno manjih fotografija, različitih dimenzija što će vašu CEWE fotoknjigu učiniti vrlo živopisnom.

3. Svoje fotografije možete pozicionirati na sredinu vaše fotoknjige sa srednjim rasporedom fotografija, kako je prikazano na fotografiji dolje, i tako im osigurati čiste i lijepe rubove, ili ih pak, možete postaviti na same rubove, što opet daje drugačiji učinak. Uglavnom, opcije su brojne.

4. Prilikom kreiranja vaše fotoknjige obratite pozornost na raznolikost. Ako su fotografije sa svih strana jednako razmaknute i jednako velike, fotoknjiga može izgubiti zanimljivost i poseban šarm. Dobro je ako promijenite broj fotografija po stranici i eksperimentirate s različitim rasporedima fotografija.

5.  Ako ste zadovoljni svojim rasporedom fotografija i želite ga preuzeti na neku od sljedećih stranica u fotoknjizi, pronađite ikonu “Spremi raspored” u gornjem retku fotoprograma. Zatim možete pronaći svoj raspored između rasporeda u kategoriji “Moji rasporedi”.

6. Prilikom raspoređivanja fotografija možete koristiti mrežu koja će vam pomoći pri ravnomjernom razmaku između fotografija na stranici. Pomoćnu mrežu možete uključiti pomoću ikone mreže koja se nalazi u gornjem retku fotoprograma.

7. Također, prilikom oblikovanja fotoknjige, možete dodati različite sličice, crte, obojene fontove i druge elemente u dizajniranju kako biste dodatno poboljšali izgled stranica.

Ako ste početnik u kreiranju CEWE fotoknjige, detaljnu video uputu možete pronaći ovdje.

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor