Jul
1
2019

Zašto fotografiramo?

U današnje su vrijeme fotografije postale jedan od glavnih načina izražavanja, ako ne i prvi, s obzirom na to da konstantno dijelimo razne proživljene trenutke na društvenim mrežama. Osim što to jednostavno volimo, zašto još fotografiramo? 🙂

1. Zadržavamo uspomene

Od svakodnevnih zadataka do praznika i posebnih životnih događaja, fotografije čuvaju uspomene. Vrijeme prolazi brzo i nije uvijek lako živjeti u trenutku. Snimanje fotografija omogućuje nam da zadržimo i uživamo u tim trenucima još malo duže.

2. Pričamo (svoju) priču

Svaka fotografija ima svoju priču te jedinstvenu sposobnost da nas prenese na drugo mjesto i u drugo vrijeme. Primjerice, fotografije pokazujemo svojim prijateljima i obitelji dok im govorimo o našem zadnjem putovanju ili događaju koji smo prošli. S kamerom uvijek uz sebe jednostavno možemo dokumentirati svoje dane i tako pričati priču koju želimo podijeliti.

3. Gledamo na svijet drugačije

Fotografija nas uči da neprestano promatramo okolinu. Svakog dana tražimo i pronalazimo jedinstvene i lijepe trenutke. Ništa nije previše banalno da bi bilo lijepo, ali ponekad lijepo samo treba potražiti na drugim mjestima.

4. Učimo novu vještinu

Fotografiranje je putovanje, izazov i proces. Iako svatko može fotografirati svojim pametnim telefonom, postoji razlika između fotografiranja i učenja fotografije. Učenje nije ograničeno na učionicu – učenje je dio života.

5. Izražavamo emocije

Slika doista vrijedi i govori više od tisuću riječi. Ono što ne možemo objasniti riječima, možemo prikazati fotografijama. One nisu samo za dokumentiranje naših dana i očuvanje sjećanja, već za pokazivanje drugima kako vidimo i gledamo na svijet. Na taj način imamo moć pobuđivanja emocija kod onih s kojima dijelimo svoje uspomene.

Budući da radije prelistavamo fotoalbume nego pretražujemo mape na računalu te na taj način više uživamo u lijepim uspomenama, najbolji način za očuvanje fotografija i pričanje priče putem fotografija je izrada CEWE fotoknjige. Ne samo da vašim fotografijama daju život, već su istovremeno autentične, nezaboravne i emotivne. 🙂 Više saznajte na http://www.cewe-fotoknjiga.hr.

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor