Dec
13
2019

Dizajniranje CEWE fotoknjige s clipartovima, maskama i okvirima

Želite svoju fotoknjigu učiniti još posebnijom?

Poigrajte se s raznim mogućnostima koje nudimo unutar programa „CEWE Fotosvijet“. Pustite mašti na volju i budite kreativni jer uz tekst i razne pozadine možete dodati clipart, masku i okvir nakon čega će vaše fotografije izgledati još efektnije i originalnije.

Osim unaprijed dodanih clipartova, maski i okvira, klikom na „Više…“ (zaokružen na slici iznad) možete preuzeti još puno drugih primjera za razne prigode i teme. Među mnogobrojnim mogućnostima, sigurno ćete pronaći one koji će savršeno pristajati vašoj fotoknjizi.

Ako prvi put kreirate svoju fotoknjigu, svakako bacite pogled na našu video uputu koja će vam pomoći da ju izradite brzo i jednostavno. 😉

Što je clipart i za što je dobar?

Clipart je pojam koji uključuje male slike, simbole i dizajnerske elemente kao što su obrubi i okviri. Clipartovi su fantastičan način da dodate malo kreativnosti svom dizajnu te istovremeno uljepšate fotografije ili stranice svoje fotoknjige.

Kada uređujete stranice s clipartovima, manje je više! Sve dok odaberete prave oblike i ne pretjerujete s istima, vaša će fotografije izgledati odlično i dalje će biti u fokusu.

Savjet: Clipartove možete prilagoditi svom dizajnu. Ako dvaput kliknete na oblik koji želite uređivati, otvorit će se prozor za prilagodbu. U tom ćete prozoru moći mijenjati boju, ali i rotirati oblik koji ste odabrali, kako biste npr. dobili zrcalne slike. Novu verziju cliparta koju ste sami uredili možete spremiti za buduće projekte.

Što su maske i za što su dobre?

Maske su drugi odličan način za dodavanje posebnog štiha na bilo koji proizvod koji uređujete u našem fotoprogramu. Maske su dizajnerski elementi koji vam pomažu u oblikovanju fotografije ili njenih obruba. Mogu biti vrlo jednostavni kako bi se samo postigao dodatni efekt, kao što je npr. drugačiji obrub fotografije, ili pak fotografiji možete dati potpuno drugačiji oblik.

Kao kod clipartova, preporučujemo da ne pretjerujete s dodavanjem maski. Bitno je da dizajnerski elementi koje dodajete ne odvlače više pozornosti od samih fotografija. Na taj će način efekt korištenja maske biti puno bolji, a opet neće prevladavati.

Što su okviri i za što su dobri?

Slično kao i maske, okviri mijenjaju oblik fotografije kako bi ista postala efektnija ili prilagođenija određenoj temi. Dok maske mijenjaju samo oblik, okviri dodaju i posebne obrube uz koje će vaša fotografija još više doći do izražaja. Na raspolaganju imate zaista širok spektar predivnih okvira za različite prigode, posebice ako se radi o vjenčanju. 🙂

Ne zaboravite: Okvire možete prilagođavati na isti način kao i clipartove. Jednom kada okvir primijenite na fotografiju, dvaput kliknite na njega i odaberite uređivanje gdje ćete moći promijeniti boju i orijentaciju, ali i spremiti svoj novi predložak za buduće korištenje.

Također je bitno za napomenuti kako okvire i clipartove, kao i sam tekst, možete ukrasiti posebnim premazom – zlatnim (kao što možete vidjeti na lijevoj fotografiji na slici iznad), srebrnim ili sjajnim.

Napomena: Kada pretražujete (klikom na „Više…“) nove clipartove ili okvire, obratite pozornost na mali dijamant u donjem desnom kutu – on označuje sve slike na koje možete primijeniti taj posebni premaz.

Korištenje clipartova, maski i okvira na zidnim dekoracijama

Naš širok raspon dizajnerskih elemenata možete koristiti za bilo koji projekt, a ne samo za fotoknjige. Ispod možete vidjeti primjer dizajna koji smo kreirali na fotoplatnu kao predivnu ideju za poklon obitelji.

Evo kako i vi možete učiniti nešto slično:

1. Odaberite omiljene fotografije.

2. Odaberite fotoproizvod koji želite uređivati.

3. Povucite fotografije, rasporedite ih kako želite i zatim primijenite maske po izboru.

4. Dodajte lijepi tekst ili neki clipart kao završne detalje.

Nadamo se da smo vas uspjeli inspirirati i da ćete za sljedeći projekt iskoristiti mogućnosti clipartova, maski i okvira kako biste ga učinili još unikatnijim! 🙂

Ako ste kreirali proizvod na koji ste iznimno ponosni, slobodno ga podijelite s nama na Facebook ili Instagram profilu, koristeći hešteg #cewehrvatska.

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor