May
27
2020

Ideje za fotografiranje kućnih ljubimaca

Kućni ljubimci nas uvijek uspiju oraspoložiti, a fotografije s njima nas podsjećaju na te lijepo provedene trenutke. Ako često fotografiraš svog kućnog ljubimca, naših 8 ideja će ti sigurno pomoći u još boljem fotografiranju te da u konačnici uhvatiš odlične trenutke vrijedne čuvanja. Uz nekoliko savjeta i trikova vrlo lako možeš snimiti super fotke svog ljubimca.

Sve predivno snimljene fotografije možeš pospremiti na nekoliko načina uz koje sigurno neće pasti u zaborav, npr. u CEWE fotoknjigu gdje možeš smisliti cijelu priču o svom ljubimcu uz pregršt super fotografija ili pak u obliku neke vrste zidne dekoracije koja će te svakim danom na zidovima tvog doma podsjećati na najljepše uspomene.

Kad ćeš idući put provoditi vrijeme i fotografirati svog ljubimca, sjeti se sljedećih savjeta…

1. Oči u fokusu

Oči su ključne u svakoj portretnoj fotografiji, čak i kad se radi o kućnim ljubimcima. Uvijek pokušaj uhvatiti jasan i oštar pogled – trebat će ti malo vremena da uhvatiš pravi trenutak pa pričekaj da se ljubimac umiri. Čim tvoj kućni ljubimac sjedne ili legne, zumiraj ga i usredotoči se na oči koje će biti u fokusu. Uz to, pobrini se da pozadina bude što mirnija, po mogućnosti u jednoj boji i bez drugih stvari koje ometaju, kako bi sva pažnja bila na ljubimcu.

2. Upotrijebi dodatak

Tvoj je kućni ljubimac sigurno poseban za tebe, a na fotografiji nije uvijek lako pokazati njegovu osobnost. Razmisli koji bi dodatak mogao uljepšati snimke i učiniti ih zanimljivima te na taj način pokazati pravu osobnost tvog ljubimca.

3. Fotografiraj u razini očiju

Prilikom fotografiranja u razini očiju, dobit ćeš vrlo prirodne, a opet lijepe i jedinstvene fotografije iz života svojih ljubimaca. Promjena perspektive ponekad u potpunosti može promijeniti sliku i dati joj onaj poseban efekt. Spusti se na njihov nivo – čučni, spusti se na koljena ili legni na pod i vidjet ćeš da kreativnost ne poznaje granice!

4. Iskoristi postojeći izvor svjetlosti

Postoji mnogo razloga zašto bljesak ne koristimo kod fotografiranja životinja, no najvažniji je da ih nepotrebno plaši, što sigurno ne želiš. U nekim slučajevima, kao i kod ljudi, bljesak uzrokuje efekt crvenih očiju što na kraju samo kvari fotografiju. Naš je savjet da svog ljubimca fotografiraš na svjetlu koje ti je trenutno dostupno. Naravno, najprikladnije je dnevno svjetlo. Evo jedne ideje: postavi automatski okidač za snimanje spontanih trenutaka i zabilježi predivne trenutke sa svojim ljubimcem!

5. Ljudi i životinje

Kako bi tvoje fotografije bile raznolike, fotografiraj kućne ljubimce u društvu svojih voljenih osoba. Slijedi radnju zajedničke igre djece i ljubimca i pritisni okidač u pravom trenutku. Ako na pametnom telefonu imaš opciju “Live” fotografiranja, možeš ju iskoristiti za odabir najboljih i najoštrijih fotki snimljenih u pokretu.

6. Uhvati ga tijekom igre

Fotografiraj svog ljubimca dok trči za štapom ili dok se igra. Mačku možeš namamiti na igru pomoću vunenog klupka ili laser svjetla i tako snimiti atraktivne fotografije. Mogućnosti za kreiranje zanimljivih trenutaka su bezbrojne i sigurno ćeš se prilikom fotografiranja dobro nasmijati i zabaviti. Naravno, nemoj zaboraviti da i kućnim ljubimcima ponekad treba odmora. Iznenadi svoje krznene modele finim poslasticama koje će ih sigurno još više oraspoložiti i učiniti spremnima za iduću foto sesiju.

7. Pričekaj savršen prizor

Kod fotografiranja kućnih ljubimaca bitno je razmisliti o svim elementima fotke. Razmisli o priči koju će fotografija pričati, emociji koju će prenositi i odaberi pravu pozadinu koja tvog ljubimca prikazuje u najboljem svjetlu.

8. Približi se

Životinje se, pogotovo ako su manje, mogu izgubiti prilikom fotografiranja na slobodnoj pozadini pa je ključno da budeš dovoljno blizu kada se odlučiš fotografirati svog malog ljubimca. Ne zaboravi na poslastice koje će kućne ljubimce sigurno držati u tvojoj blizini. Pronađi pomoćnika koji će pogled ljubimca preusmjeriti u kameru na način da stoji pokraj tebe s igračkom ili poslasticom. Strpljenje je vrlo važno – sigurno će proći neko vrijeme dok ne dobiješ savršenu fotku, ali na kraju će se isplatiti.

Pretvori fotografije u umjetničko djelo!

Kada napraviš savršene fotke, odaberi najljepše i pretvori ih u umjetničko djelo koje će krasiti tvoj dom. Primjerice, svoje omiljene fotke možeš postaviti na hexxas (kao što je na slici ispod), fotoplatno, fotografiju iza akrila, višedijelni zidni dekor ili neki drugi fotoproizvod koji imamo u ponudi, npr. na maskicu za mobitel, šalicu ili puzzle. Ako želiš napraviti posebnu priču od više fotografija, preporučujemo CEWE fotoknjigu koju možeš dizajnirati kako želiš.

Pronađi nas na Instagramu i Facebooku i podijeli s nama svoje najljepše fotografije koje su oživjele na nekom od CEWE fotoproizvoda. 🙂

Želimo ti puno super uhvaćenih trenutaka prilikom fotografiranja!

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor