Aug
18
2020

Naručivanje fotografija – upute i savjeti

Imaš pregršt predivnih fotografija koje želiš imati u fizičkom obliku? Na pravom si mjestu! 😉

Uz CEWE svoje omiljene uspomene možeš izraditi vrlo lako i jednostavno!

Ako još ne znaš kako naručiti fotografije, donosimo ti upute i savjete za sve opcije koje nudimo.

1. Naručivanje putem fotoprograma na računalu

Ako voliš da ti sve bude pregledno i želiš dodatno urediti svoje fotografije prije same narudžbe, preporučujemo ti naručivanje putem fotoprograma „CEWE Fotosvijet“ koji na svoje računalo lako možeš preuzeti ovdje. 😊

Nakon preuzimanja i instalacije fotoprograma na računalo, odaberi „Fotografije i više“, a zatim „Ispisi fotografija“ (vidi sliku niže).

Drugi je korak odabir vrste fotografije. Ako svoje fotografije želiš izraditi u klasičnim formatima (9×13, 10×15, 11×17 i 13×18), možeš birati između standardnog i premium papira. Kod premium papira možeš odabrati sjajnu ili mat opciju (vidi na slici niže).

Kada odabereš željenu vrstu fotografija, u fotoprogram učitaj folder s fotografijama koje želiš naručiti. Kao što možeš vidjeti na slici niže, u alatnoj traci možeš odabrati omjer i format fotografija. Ako želiš da ti se sve fotografije izrade u istoj veličini (npr. 10x15cm), odaberi klasičan omjer (3:2), ali svakako provjeri jesu li sve u redu prije slanja narudžbe (ako kvaliteta nije zadovoljavajuća, na fotografiji će ti se pojaviti tužni smajlić pa je najbolje da te primjere ukloniš, ako ne želiš mutne fotografije). Na slici niže također možeš vidjeti kako su se kod jedne slike (s fotoaparatom) pojavili crveni rubovi. Oni označuju dio koji će se u proizvodnji odrezati.

Ako dvaput klikneš na fotografiju, ući ćeš u uređivač u kojem možeš postaviti omjer na 3:2 i sam/a odrediti koji će se dio fotografije izraditi (vidi sliku niže). U tom uređivaču također možeš mijenjati boju, kontrast na fotografijama, kao i primijeniti razne efekte.

Ako fotografije ne želiš dodatno uređivati ni postavljati odgovarajući omjer, možeš odabrati originalni omjer, ali u tom slučaju imaj na umu da će ti fotografije u konačnici vjerojatno biti različitih dimenzija jer će se izraditi sukladno omjeru u kojem su prvotno snimljene.

Nakon pregleda svih fotografija, dodaj ih u košaricu (u donjem desnom kutu fotoprograma) i klikni na „Idi na blagajnu”, nakon čega će te tražiti registraciju. Nakon što se registriraš, potvrdiš svoje podatke i odabereš opciju plaćanja, u zadnjem će ti se koraku pojaviti opcija da potvrdiš narudžbu i da uneseš kod za popust, za slučaj da u tom trenutku imamo akciju na fotografije.

Nakon što ti se popust obračuna, završi narudžbu klikom na „Kupi“ i za 5-8 radnih dana fotografije će ti stići na kućnu adresu. 😊

2. Naručivanje putem mobilne aplikacije

Ako sve fotografije koje želiš imati u opipljivom obliku imaš na mobitelu i ne planiraš ih prebacivati na računalo, možeš ih naručiti putem mobilne aplikacije.

Nakon instalacije mobilne aplikacije „CEWE Fotosvijet“, ponudit će ti se odabir partnera (slika niže). Ako želiš dostavu na kućnu adresu, odaberi CEWE, a ako želiš dostavu u dm/Tisak/Müller, odaberi željenog partnera i naknadno najbližu poslovnicu za preuzimanje.

Napomena:

Unutar mobilne aplikacije možeš naručiti samo fotografije na standardnom papiru u formatu i omjeru kojem želiš. Ako na primjer želiš naručiti fotografije na premium mat papiru, za to ćeš morati koristiti fotoprogram.

Kod omjera ponovno pripazi kod odabira. Ako sve fotografije želiš u istoj veličini, odaberi klasični omjer i prije narudžbe pregledaj fotografije kako ti se ne bi odrezao neki bitan dio slike.

Unutar mobilne aplikacije će ti se u košarici također pojaviti polje za unos koda za popust (vidi sliku niže).

3. Naručivanje putem online uređivača

Ako ne želiš preuzimati fotoprogram na računalo i sve voliš raditi online, fotografije možeš naručiti i putem online uređivača, koji ti se otvara nakon što u našem izborniku odabereš fotografije i opciju „Izradite sada“. Na našem YouTube kanalu možeš pronaći video uputu kako ih naručiti – klikni ovdje i pogledaj uputu.

Unutar online uređivača ne možeš uređivati fotografije prije narudžbe, već samo možeš odabrati vrstu formata, vrstu papira i omjer. Ako imaš puno fotografija označenih s crvenim rubovima (dijelovima koji će se odrezati), preporučujemo da ih ipak naručiš putem fotoprograma gdje ih možeš dodatno urediti i namjestiti dio koji želiš da se izradi.

Kao i za sve ostale CEWE fotoproizvode, uvijek preporučujemo izradu i naručivanje putem fotoprograma jer ti isti nudi najviše mogućnosti, no ti odluči što ti je lakše i jednostavnije. 😊

Cijene prema svim formatima i vrsti papira možeš provjeriti ovdje.

Ako se odlučiš za naručivanje fotografija i svidi ti se konačni proizvod, podijeli svoje dojmove s nama – označavanjem @cewehrvatska na Facebooku i Instagramu. 😉

Cewe Blog

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor