Mar
10
2021

5 Savjeta za sve one koji po prvi put izrađuju CEWE FOTOKNJIGU

Autor: Josipa Sorić

1. U izradu kreni sa stavom da je jednostavno

Svaki napredak kreće iz stava, a ono što želimo približiti našim korisnicima je činjenica da su naše aplikacije kreirane kako bi svaka osoba koja se koristi Internetom mogla jednostavno savladati proces izrade naših proizvoda. I svaki naš novi korisnik postane toga svjestan po izradi svog prvog CEWE proizvoda. Isto tako, želimo da svaki naš korisnik zna da smo tu za njega, putem naše korisničke podrške i društvenih mreža uvijek smo spremni odgovoriti na sva pitanja tako da, i ako se pojavi neka nejasnoća, tu smo za tebe.

2. Za temu svoje fotoknjige odaberi jedan događaj, putovanje ili period

Jedna od početničkih pogrešaka koju radi većina novih CEWE korisnika je ta da kada se odluče za izradu naše fotoknjige u prvi primjerak žele staviti zadnjih 5, 10 ili 20 godina raznih događaja, putovanja i ljudi. Ovo u nekim slučajevima može biti dobra opcija i fotografije se mogu povezati u logičan niz i uskladiti, ali prema iskustvu, vizualno, tematski, estetski i organizacijski, puno bolje i jednostavnije je izraditi fotoknjigu vezanu za jednu temu ili događaj. A kada izradiš prvu – htjet ćeš svaki svoj novi životni događaj zauvijek sačuvati u još jednom primjerku naše fotoknjige.

3. Unaprijed pripremi datoteku s fotografijama koje želiš staviti u svoju fotoknjigu

Ovo je jedna od bitnijih stavki. Ako imaš, primjerice, 600 fotografija nekog događaja, a u svoju fotoknjigu ih želiš staviti 50 ili 60, bitno je da ih unaprijed odvojiš i spremiš u zasebnu datoteku koju ćeš kasnije samo učitati u naš fotoprogram.

4. Koristi Asistenta u fotoprogramu

Nakon što si učitao datoteku s fotografijama, slijedi raspored fotografija po stranicama. Naš fotoprogram vrlo je jednostavan za korištenje, no za sve koji ga koriste po prvi put sugeriramo korištenje opcije Asistenta koja će ti se sama ponuditi prilikom izrade fotoknjige, a koja će ti pomoći pametno rasporediti fotografije. Ako ti se raspored koji je Asistent napravio ne svidi, možeš ga mijenjati i prilagođavati po svom ukusu.

5. Stavljaj 3-4 fotografije po stranici

Iako je naš tisak na vrhunskoj tehnološkoj razini baš kao i kvaliteta naših materijala, savjetujemo da stavljaš maksimalno 3-4 fotografije po stranici kako bi odabrane fotografije bile dovoljno jasne te njihov sadržaj više došao do izražaja. Čak i u našim najvećim formatima, preglednije izgledaju stranice s manjim brojem fotografija. Naravno da ovo pravilo nije isključivo i da neke stranice mogu lijepo i pregledno izgledati i s većim brojem fotografija, no savjetujemo ipak nešto manji broj fotografija po stranici.

Donosimo ti i kratku video uputu:  Kako brzo i jednostavno izraditi CEWE FOTOKNJIGU

Za još ideja i savjeta pratite nas i na našim Instagram i Facebook profilima.

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor