Jun
28
2021

Kako izraditi drveni stalak za najdraže fotografije

Dizajniraj minimalistički drveni stalak za fotografije pomoću kojeg možeš uvijek iznova doživjeti sve svoje najljepše trenutke.

Daj svojim najljepšim foto trenutcima moderan, prirodan okvir: pretvori jednostavni komad drveta u ukrasni stalak za fotografije.

Savjet: Motive možeš iznova mijenjati u nekoliko sekundi. Jednostavno ispiši trenutne fotografije s okvirom na nekom od najbližih CEWE foto kioska i brzo redizajniraj svoju dekoraciju od drveta.

Što je potrebno za tvoj DIY okvir:

– Trenutne fotografije formata 10*15

– Komad drveta

– Stroj za bušenje (opcionalno)

– Sidreni vijci

– Ravnalo

– Olovka

– Kliješta za bušenje

Korak po korak do tvoje originalne dekoracije

1. Korak

Označavanje mjesta za rupe za vijke

Prije mjerenja mjesta za rupe, izračunaj kako točno možete postaviti slike na temelju točnih dimenzija drvene ploče tako da bude simetričan razmak. Također pripazi da vijci budu na istoj visini.

2. Korak

Uvrtanje kukica

Na označenim mjestima uvrni vijak s kukom u drvo. Ovisno o prirodi materijala, imaš dvije mogućnosti: ako je drvo mekano, vijke možeš ručno zabijati s malo sile, no u tvrđe drvo je lakše izbušiti rupu bušilicom.

3. Korak

Priprema fotografija

Ponovno koristi ravnalo i olovku: Točno izmjeri i olovkom označi sredinu fotografija (to je u našem uzorku za slike dimenzija 10×15 na 5 cm). Ako naručiš proizvod bez rubnog okvira, vodi računa da oznaka bude na istoj visini! (Kod proizvoda s okvirnim linijama, linija u kojoj se okvir i motiv susreću pomaže u održavanju iste visine).

4. Korak

Bušenje rupa na fotografijama

Naglim klikom izbuši fotografije na prethodno ucrtanoj oznaci kako bi se mogle okačiti na kukice. Prilikom probijanja pazi da slike budu ravne kako bi se izbjegli nabori. Ponovi ovaj korak za sve fotografije.

5. Korak

Postavljanje obiteljskih fotografija 

Sve što trebaš je okačiti fotografije na dvije kukice. Slobodno isprobaj i različite redoslijede i kombinacije.

Možeš mijenjati slike u bilo kojem trenutku ili dodati neke nove foto doživljaje.

Zahvaljujući praktičnom obliku, ovaj DIY „okvir“ može se koristiti na mnogo mjesta i na mnogo načina.     
Postavi ga na radni stol, komodu ili noćni ormarić – tvoje najljepše uspomene uz ovaj kreativni stalak svugdje će savršeno uklopiti.

Želimo ti puno zabave u izradi i dekoriranju!

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor