Sep
15
2021

„On the road” stranicu po stranicu

Savjeti za uređivanje, prijedlozi dizajna.

Ovjekovječite svoje doživljaje s putovanja u CEWE FOTOKNJIZI s elementima dizajna u stilu „outdoor“ aktivnosti

Danas ovdje, sutra ondje, vani u zelenilu ili uz vodu – tijekom kampiranja u prirodi ili kraćih izleta možemo vidjeti i doživjeti mnoga posebna iskustva. CEWE FOTOKNJIGA vrlo dobro sažima doživljaje stečene tijekom putovanja i pomaže vam da uvijek iznova iskusite “osjećaj života na otvorenom”.

Pomoću naših savjeta za uređivanje možete sačuvati zaista posebne uspomene na ove trenutke. Sakupite svoje uspomene i iskustva stečena tijekom putovanja u CEWE FOTOKNJIZI.

Dobra priprema je pola posla: razvrstavanje fotografija

Ako ste tijekom putovanja bili na više lokacija, preporučujemo da unaprijed sortirate fotografije kako bi bile preglednije. Prilikom uređivanja fotoknjige, isplati se pripremiti se na to da će pola posla biti priprema, osobito odabir fotografija. Unaprijed odaberite svoje omiljene motive sa fotografija snimljenih tijekom svakog putovanja i razvrstajte ih u različite mape. Na taj način također možete razlikovati lokacije, možete imenovati i mape, na primjer: “na jezeru”, “na plaži”, “u šumi”.  Možete kategorizirati na druge načine, primjerice prema datumu, aktivnostima ili zajedničkim iskustvima.

Savjet: Kasnije u fotoknjizi dodajte jedinstvenu boju ovim poglavljima nastalim tijekom odabira kako biste dodatno sistematizirali temu.

Lijepi mali detalji za uspomene s putovanja

O jedinstvenom prikazu putovanja brine se clip-art s temom kampiranja ispod slike.

Svjesno koristite clip-artove, okvire i maske u CEWE Fotosvijet programu! Oni mogu vaše fotografije učiniti naglašenijima i dati fotoknjizi “outdoor” atmosferu koja odgovara temi. Lijep mali detalj u traci ispod slike koji ide sa stranice na stranicu. Na primjer, ako ste kampirali, to može biti mala prikolica koja se provlači između desetaka strelica, kao na slici gore. Da biste to učinili, jednostavno postavite strelicu jednu do druge nekoliko puta od clip-artova i postavite simbol za kampiranje između njih.

Savjet: Dovoljno je samo jednom urediti dizajn, sve što trebate učiniti je kopirati uzorak na dodatne stranice. Posebno je lijepo: tijek putovanja možete ilustrirati i na traci ispod slike. Da biste to napravili koristite clip-art koji prikazuje niz strelica na svaku stranicu s početka fotoknjige, a kako ide dalje, prikolica bi se trebala kretati naprijed  po strelicama na sljedećim stranicama.

Proizvoljno biranje boja clip-artova

Možete promijeniti boju svakog clip-arta i prilagoditi ga boji stranice. Pipeta se čak može koristiti i za bojanje fotografije. Vaša će fotoknjiga biti posebno ugodna ako obratite pozornost na skladne kombinacije boja. To vrijedi i za pozadine i elemente dizajna. Svaki clip-art može se stvoriti u jedinstvenoj boji koja vam se sviđa. Da biste to učinili, nakon lijepljenja kliknite “Uredi isječak” na desnoj strani sučelja za uređivanje, a zatim izbornik “Boje i zrcaljenje”.

Savjet: Za fotoknjigu ujednačenih boja najbolje je birati između najljepših boja na vlastitim fotografijama. Da biste to učinili, kliknite na izmijenjenu boju i simbol pipete u odabiru boje.

Označavanje cesta i ruta

Karta s označenom rutom čija boja odgovara fotoknjizi čini dizajn jasnijim i lakšim.

Možete jednostavno umetnuti svoja putovanja ili rute s odmora u svoju CEWE FOTOKNJIGU s nekoliko klikova. Pokazat ćemo vam kako:

  1. Napravite mrežnu takozvanu GPX datoteku – u koju ćete bilježiti podatke o ruti putovanja.
  2. U “Planeru rute” kliknite nazive mjesta na kojima ste bili. Program automatski izrađuje plan rute.
  3. Spremite rutu i preuzmite je na računalo.
  4. U CEWE Fotosvijet programu kliknite gumb “Dodaj novu kartu” u gornjem desnom kutu i unesite svoje lokacije, zemlje, regije ljetovanja.
  5. Zatim možete birati između tri stila obrezivanja karte koji vam najbolje odgovara, a zatim postaviti vizual.
  6. Zatim idite u gornji desni dio izbornika “Uredi” i kliknite gumb “Zalijepi” u prozoru ispod GPX ruta.

Odabir odgovarajućeg okvira

S okvirima i clip-artovima svoju CEWE FOTOKNJIGU možete učiniti još impresivnijom. Slobodno se igrajte s njima. S diskretnim okvirima i ukrasnim elementima možete stvoriti potpuno vaš, osobni dizajn.  Međutim, to zahtijeva određenu kreativnost: odaberite boju clip-artova. Kliknite “Uredi clip-art”, a zatim na gumb “Bez boje”. Klikom na gumb “Ukrasi” možete odabrati okvir čija se boja, širina i položaj mogu slobodno definirati i mijenjati. Osim toga, na okvir postavite odgovarajuće clip-artove i ukrasne elemente.

Savjet: Kako linija ne bi prošla kroz vizual, postavite na okvir bijeli box, te clip-art stavite na njega. Desnim klikom na clip-art pomoću „Raspored“-a pomičite unaprijed.

Efekt osobnog rukopisa

“Salt Sand Sea”: clip-artovima i tekstovima, rukopisnim stilom, možete još više izraziti svoje osjećaje. Uljepšajte izgled svoje CEWE FOTOKNJIGE s dodatnim motivima i natpisima: pronaći ćete širok izbor elemenata stila rukopisa između clip-artova i fontova, od kojih se mnogi savršeno uklapaju u “outdoor” temu. Više besplatnih stavki možete preuzeti klikom na plavu strelicu na dnu uređivača.

A sada nastupate vi: sakupite svoje uspomene s putovanja!

I uživajte u uređivanju!

O autoru:

Bez obzira odlučite li se za proizvod kao što je CEWE FOTOKNJIGA, fotografija na platnu, cewe čestitke ili jedinstveni foto poklon u našem CEWE fotosvijetu ćete pronaći pravu mogućnost za sačuvanje Vaših najljepših fotografija u besprijekornoj kvaliteti. Kreativni team naše tvrtke od sada uz već navedene mogućnosti nudi Vam i nekoliko savjeta i korisnih ideja za fotografiranje sve profesionalnijih fotografija.

Odgovor