CEWE Foto usluga
CEWE Foto usluga
Vi ste ovdje: Izrađena 50 milijunta CEWE FOTOKNJIGA

Pariz: Pedeset milijunti primjerak CEWE FOTOKNJIGE slavi fotografiranje putovanja

D. Maclere bilježi uspomene iz Tanzanije u XXL formatu

Inovacija koja je započela u 2005-oj, do danas je prerasla u jedan od najpopularnijih foto-proizvoda: CEWE FOTOKNJIGA, čiji je pedeset milijunti primjerak načinjen koncem rujna. CEWE je sa svojim poslovnim partnerom, francuskom tvrtkom Fnac u Parizu zvanično predala radosnom klijentu, D. Maclere-u CEWE foto knjigu , na kojoj mu je čestitao i međunarodno priznat fotograf, Yann Arthus-Bertrand.

Susret emocija i inovacije

Yann Arthus-Bertrand, fotograf i borac za zaštitu okoliša. Foto: CEWE

Yann Arthus-Bertrand, fotograf i borac za zaštitu okoliša. Foto: CEWE

Za klijente su kod svakog foto-proizvoda od odlučujućeg značaja osobna sjećanja i emocije. U ovome se ne razlikuje ni D. Maclere, vlasnik pedeset milijuntog primjerka CEWE fotoknjige: „Siguran sam, da ću i nakon 20 godina listati moju fotoknjigu, i iznenadio bih se ako bi moji prijatelji to isto radili s tvrdim diskovima. Uspomene tiskane na papir nose u sebi puno više emocija.“

Pomenuta fotoknjiga bilježi njegov boravak u Tanzaniji: „Kada sam se vratio kući, jedva sam čekao da se konačno bacim na fotografije. Volim fotografijama zabilježiti svoja putovanja i veseli me njihovo kasnije razvrstavanje, ili retuširanje, prema potrebi.“

Vodeći proizvod CEWE marke

Patrick Berkhouwer, član Uprave zadužen za razvoj i širenje poslovanja u inozemstvu, naglasio je povodom jubileja CEWE FOTOKNJIGE koliko je za poduzeće bitan ovaj proizvod: „CEWE FOTOKNJIGA ubrzo postala vodećim proizvodom i simbolom CEWE marke. Ovo je marka u koju se neprestano ulaže diljem Europe.“

Ovim se objašnjava neprestani razvoj CEWE FOTOKNJIGE, koja je do danas postala najprodavanija Fotoknjiga diljem Svijeta: od novih vrsta papira i formata, do integriranja video snimaka, sve do efektnog lakiranja omota – od prošle godine, izrada CEWE FOTOKNJIGA ne utječe na klimatske promjene. Zbog toga je CEWE pozvao kao počasnog gosta Yann Arthus-Bertranda koji kao fotograf koji se bori za očuvanje okoliša kombinira užitak fotografiranja i predanost zaštite prirode.

Pedeset milijunita CEWE FOTOKNJIGA načinjena je u Francuskoj, u Montpellier-u. Foto: CEWE

Pedeset milijunita CEWE FOTOKNJIGA načinjena je u Francuskoj, u Montpellier-u. Foto: CEWE

Europski hit-proizvod

Predaja pedeset milijunte CEWE FOTOKNJIGE u Francuskoj nam svjedoči, da tvrtka sa sjedištem u Oldenburgu nije samo aktivna u Njemačkoj, već je od svog osnivanja postala vodeći pružatelj foto usluga na europskom tržištu.

S 3.500 zaposlenika CEWE je društvo prisutno u 24 europske zemlje, gdje bitnu ulogu ima intenzivna suradnja s mjesnim trgovačkim partnerima. Primjer ovakve suradnje je višegodišnja poslovna veza između CEWE i poduzeća Fnac u Francuskoj. Laurence Courtinat-Vernon, voditelj CEWE u Francuskoj, tijekom događaja je pohvalio kako se „spajanje dvije marke uspješno i savršeno nadopunjuju“.

 


Intervju s D. Maclere-om:

Fotografiranje putovanja mu stoji iznad svega u životu: D. Maclere. Foto: CEWE

Fotografiranje putovanja mu stoji iznad svega u životu: D. Maclere. Foto: CEWE

„Obožavam fotografirati dok putujem“

D. Maclere se prvi puta susreo s CEWE-om prije šest godina. Nakon 15 CEWE fotoknjiga ne može biti ni govora o mijenjanju marke: „Kvaliteta proizvoda me je izuzetno očarala.”

Sjećate li se još Vaše prve CEWE FOTOKNJIGE?

Da – u njoj sam ovjekovječio jedan cijeli vikend koji sam proveo s prijateljima. Vrlo lijepe uspomene koje sam podijelio sa srcu dragim, izuzetnim ljudima. Pomoću fotoknjige mogu vratiti sjećanja na njih i na lijepe trenutke.

Koju vrstu papira najradije birate?

Počeo sam s fotopapirom, ali kasnije mi se dopala visokosjajna inačica, koja je savršeni izvor za dalje poboljšanje kvalitete i prikaza mojih fotografija. Kod većih putovanja, rastao je i format fotoknjige. Za ovjekovječenje tanzanijskog puta (primjedba uredništva: pedeset milijunta CEWE FOTOKNJIGA,) na primjer, izabrao sam XXL format. Fotoknjige u izletima za vikend ili o drugim priredbama, uglavnom se izrađuju u A4 formatu.

Kad smo već kod izrade: postoji li dati redoslijed, prema kojem pravite knjigu?

Kada se vratim s nekog putovanja, pred očima mi lebdi samo jedna stvar: da se čim prije počnem baviti s načinjenim fotografijama. Volim svoja putovanja ovjekovječiti na fotografijama, i veseli me njihovo naknadno biranje ili retuširanje, po potrebi. Za odabir fotografija potreban je okruglo jedan tjedan- svake večeri odvojim za to malo vremena. na primjer, za vrijeme boravka u Tanzaniji napravio sam okruglo 3.800 fotografija. Nakon toga dolazi na red izrada fotoknjige!

Pomoću softvera koji služi za CEWE FOTOKNJIGU, mogu fotoknjigu složiti kako želim. Redoslijed se prilagođava mojim fotografijama. Često koristim okvire ili određene tipove slova, jer oni čine slike izražajnijim. Korištenje softvera, koji je iz godine u godinu sve bolji, zaista je jednostavno.

Dobro se razumiju: Yann Arthus-Bertrand (u sredini) i D. Maclere. Foto: CEWE

Dobro se razumiju: Yann Arthus-Bertrand (u sredini) i D. Maclere. Foto: CEWE

Kakav je Vaš odnos prema fotografiranju?

Najviše fotografija pravim za vrijeme putovanja, a ponekad fotografiram i na manjim izletima. Međutim, volim raditi i portrete. Prije dvije godine sam odlučio raditi svoje fotografije u najboljoj mogućoj kvaliteti, zato sam kupio jednu zrcalno-refleksnu kameru. Rado slikam životinje, prije svega pomoću makro objektiva. Praćenje prirode je za mene vrlo dirljivo.

Najdraže fotografije su mi one iz tanzanijske fotoknjige. Nastale su na putovanju koje me i dalje dojmi i dira. Nevjerojatan je doživljaj pratiti životinje kako se slobodno kreću u divljini- dok u blizini nema ni žive duše.

Zašto je bitno, da ovi doživljaji budu dostupni i na papiru?

Ovo je pitanje koje mi često postavljaju i prijatelji, i puno razgovaramo i o CEWE-u. Svi oni gledaju svoje fotografije pomoću monitora. A to je tolika šteta! Siguran sam, da ću i nakon 20 godina listati moju fotoknjigu, i iznenadio bih se ako bi moji prijatelji to isto radili s tvrdim diskovima. Uspomene tiskane na papir nose u sebi puno više emocija – osim toga, pohrana vlastitih fotografija ovako je puno sigurnija, u poređenju na bilo kakvu moguću pohranu pomoću računala.

*Cijene su preporučene prodajne cijene i uključuju PDV.

U slučaju daljnjeg korištenja web stranice pristajete na naše uvjete korištenja kolačića. Tako dobivene podatke ne koristimo za Vaše identificiranje već isključivo za poboljšanje kvalitete naših usluga.
Za više informacija pogledajte OVDJE.