CEWE Foto usluga
CEWE Foto usluga
Vi ste ovdje: Fotografija > Razvijanje fotografija

Kontakt

telefon i e-mail


Pon.-Pet.: 8:00-17:00 Sub.-Ned.: 10:00-17:00
Usluge
Služba za korisnike je
dostupna radnim danom
Kontrola kvalitete
Višestruki pobjednik
Digitalne fotografije na fotopapiru

Razvijanje digitalnih fotografija na foto papir

Izrada fotografija u premium i standardnoj kvaliteti

INFORMACIJE PRILIKOM NARUČIVANJA FOTOGRAFIJA:


Prilikom naručivanja fotografija, molimo vas uzmite u obzir kako je pri izradi digitalnih fotografija visina fotografija uvijek određena vašom narudžbom, a širina se mijenja prema predanom materijalu (tj. postavkama vaše kamere) - variable printsize.

Ako ne bi uzeli u obzir omjer slike predane u izradu dogodilo bi se da se pojedini detalji ne bi pojavili na izrađenoj fotografiji- npr. donji ili gornji dijelovi fotografije bili bi izostavljeni. U praksi to znači kako različiti omjeri fotografija rezultiraju izradom fotografija različitih veličina.

VAŽNO:

Ako vam je bitno da sve fotografije budu iste veličine (npr 10x15 cm), ili izrežite fotografije na iste veličine u jednom od programa za uređivanje fotografija, ili nemojte naručivati preko online programa, već preuzmite besplatni CEWE FOTOSVIJET program ovdje. Tamo imate mogućnost birati između Originalnog formata (tiska se cijeli motiv na stranicu, ali ako nije isti omjer - širina će se mijenjati) ili Klasični 2:3 format (veličina fotografija će ostati ista, ali ako je omjer različit, pojedini dijelovi nekih fotografija će biti odrezani). Odabirom 2:3 formata sve fotografije zaprimit ćete u 10x15 formatu (uz eventualno izrezivanje tankih rubnih dijelova fotografije, koji su veći od formata, a program će vas na to upozoriti kod svake fotografije – rubnim označavanjem te površine u crveno).

Bitno je još znati kako se fotografije tiskaju u rolama čija je veličina određena.

Točne dimenzije (moguće je cca 1 mm razlike između rola):


  • 9x13: širina role je 89 mm
  • 10x15: širina role je 102 mm
  • 11x17: širina role je 114 mm
  • 13x18: širina role je 127 mm
  • 20x30: širina role je 203 mm
  • 30x40: širina role je 305 mm

Kako bi izbjegli bijele rubove stroj osvjetljava veći dio nego što je sam papir i tako se na rubovima izgubi cca 2mm sadržaja, odnosno stroj za rezanje reže cca 1 mm od dužine.
Sačuvajte svoje uspomene na visokokvalitetnom foto papiru!

RAZVIJANJE DIGITALNIH FOTOGRAFIJA

Fotografije
Detalji

Sačuvajte svoje uspomene na briljantnom foto papiru!

Premium foto papir

Visokokvalitetne fotografije

Vjerodostojne boje

Atraktivne ponude

Standardni foto papir

Dokazana kvaliteta

Vjerodostojne boje

Atraktivne ponude

Omjer

Važne informacije: ODABIR FORMATA

Format fotografija ovisi o omjeru stranica podešenom u Vašem fotoaparatu. Ukoliko je omjer 2:3 što odgovara formatu 10x15 cm, izradit ćemo fotografije formata 10x15 cm, a ukoliko je omjer 3:4 što odgovara formatu cca. 10 x13,5 cm, izradit ćemo fotografije s varijabilnom dužinom, ali samo zato da Vam se na fotografijama ne gubi krajnji dio motiva ili da se sa strane ne napravi široki bijeli rub. Naša proizvodnja je automatizirana i Vaše slikovne podatke ne možemo obrađivati ili mjenjati. Ukoliko želite, sve svoje fotografije možete obraditi u omjeru 2:3 i dobit ćete dimenziju 10x15 cm.

Obraditi ih možete u bilo kojem programu za fotografije, a u našem na način da:

- odaberete dimenziju 10 x 13,5 cm

- odmah ispod označite KLASIČNI FORMAT (omjer 2:3)

Crvene crte koje ćete vidjeti na fotografijama pokazuju dio motiva koji će se "izgubiti" i neće biti vidljiv, kako biste mogli dobiti format 10x15 cm.

već od 0,59 kn*
*Cijene su preporučene prodajne cijene i uključuju PDV.
SLAŽEM SE

U slučaju daljnjeg korištenja web stranice pristajete na naše uvjete korištenja kolačića. Tako dobivene podatke ne koristimo za Vaše identificiranje već isključivo za poboljšanje kvalitete naših usluga.
Za više informacija pogledajte OVDJE.