Praćenje narudžbe
Foto kiosci
Informacije
01/3445401

Moj korisnički račun

Molimo odaberite...
Prilikom odjave, iz sigurnosnih razloga, brišu se svi nespremljeni projekti i sadržaj vaše košarice.

Savjeti za uređivanje, prijedlozi dizajna

Kako je izrada fotografija ponovno postala hit

Naše uspomene na fotografijama imaju neprocjenjivu vrijednost

CEWE izradi više od 2 milijarde fotografija godišnje! Pod pretpostavkom da su sve fotografije izrađene u najčešće korištenom formatu dimenzija 10 x 15 cm, postavljene jedna iza druge čine niz od 300.000 km fotografija, a što bi bilo dovoljno za okružiti Zemlju više od 7 puta ...

Nevjerojatno, zar ne?

Mislili smo da smo izradu fotografija ostavili iza sebe i da će nam napredna tehnologija, sa svim svojim uređajima, omogućiti da svoje slike čuvamo negdje u virtualnom obliku i da tu priča završava. Nismo računali na osjetljivost istih na vanjske utjecaje, na brze promjene i na to da i današnji tehnološki hit za nekoliko godina zastarijeva pa će nam za oživljavanje naših uspomena trebati čitav niz „retro uređaja“ ili ćemo fotke trebati kontinuirano prebacivati s uređaja na uređaj.

Povijest je kotač koji se neprekidno okreće te nam svako toliko stvari, za koje smo mislili da pripadaju u prošlost, vraća u boljem i osvježenom obliku. Tako je i s izrađenim fotografijama pogotovo kada u obzir uzmemo činjenicu da danas svi imamo kamere u „džepu“, i da imamo puno foto sadržaja koji ima emotivnu vrijednost i koji želimo sačuvati zauvijek i ostaviti nekim narednim generacijama.

Jedan od faktora koji je bitno utjecao na dodatno aktualiziranje fotografije svakako jesu i društvene mreže.

Influencerice i fotografije

Influencerica Petra Čolak živi zanimljiv život koji čine putovanja po raznim svjetskim destinacijama koje naravno uključuje puno fotografiranja i dijeljenja sadržaja sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Bavljenje fotografijom uvelike joj pomaže u njenim aktivnostima i životnom stilu, a svoja najdraža putovanja voli pretočiti u izrađene fotografije i fotoknjige.

Foto: Petra Čolak

„Fotografija mi je oduvijek bila strast. S 10 godina sam dobila svoj prvi fotoaparat i od tog dana pa sve do danas ga ne ispuštam iz ruku. Stalno bilježim razne trenutke iz svog života i dijelim ih na društvenim mrežama. Unatoč raznim filterima i mogućnostima digitalne obrade, nema mi ništa ljepše nego razviti originalne fotografije i na taj način sačuvati svoje najljepše uspomene.“

Andrea Trgovčević, kao travel i lifestyle blogerica i Influencerica, također je veliki ljubitelj fotografije, kako digitalne, tako i one izrađene.

„Za mene je fotografija emocija pretočena u sliku, nešto što u trenu probudi najljepša sjećanja, a poseban je osjećaj u digitaliziranom vremenu imati nešto opipljivo sa tolikom sentimentalnom vrijednosti.“

Svi sve više postajemo svjesni tog osjećaja koji nam pružaju fotografije u fizičkom obliku pa više ne prepuštamo stvari slučaju kada su naše najljepše uspomene u pitanju. Posebno danas, kada nam tehnologija omogućuje da u nekoliko minuta svoje fotografije naručimo na kućnu adresu. Tako, pomoću besplatne CEWE Fotosvijet mobilne i desktop aplikacije, kao i direktno na webu, korisnici svoje fotografije mogu naručiti direktno na kućnu adresu i biti sigurni da su njihove uspomene sačuvane zauvijek.