Praćenje narudžbe
Foto kiosci
Informacije
01/3445401

Moj korisnički račun

Molimo odaberite...
Prilikom odjave, iz sigurnosnih razloga, brišu se svi nespremljeni projekti i sadržaj vaše košarice.
Djevojčica grli svog psa.

Foto savjeti

Jednostavno wau: Najbolji savjeti za fotografiranje pasa

U akciji, na mirnim portretima, ili smiješnim snimkama: naši psi su su uvijek zabavan motiv za fotografiranje ili snimanje. Otkrit ćemo na što je važno paziti pri fotografiranju - usput ćete dobiti i nekoliko savjeta o fotoopremi.

Četiri šape, dvonožni prijatelj i fotoaparat: fotografiranje pasa poseban je izazov. Međutim, uz prave trikove i malo mašte, možete snimiti prekrasne fotografije čak i svojim pametnim telefonom. Prikupili smo sedam motiva i ispričat ćemo vam kako su nastali.

1. savjet - polje u boji: pravo mjesto

Bijeli pas stoji u polju maka.
Potražite posebna mjesta na kojima vaš pas može biti u centru pažnje – najbolje, naravno, na otvorenom.
Naručite zidne dekoracije direktno od CEWE-a

Kad polja procvjetaju, vrijeme je za fotografiranje četveronožaca. Što više crne ili bijele boje ima dlaka vašeg psa, s tim će se bolje istaknuti na fotografiji u boji. Obično takve fotografije izvrsno funkcioniraju s bilo kojim fotoaparatom ili pametnim telefonom. Ako želite da fotografija bude "zamućena" sprijeda, kao u primjeru koji prikazujemo, odaberite otvoreni blende (otvor blende) - ili dodajte ovaj efekt tijekom obrade slike.

2. savjet - i ... akcija: zaustavite pokrete i micanje

Djevojčica se igra sa svojim psom u vrtu.
Poanta tijekom igre ili trčanja je "uhvatiti" pravi trenutak. Najbolje je odmah snimiti cijeli niz slika.

S djetetom i psom na otvorenom stvari se događaju brzo, sve je u vječnom pokretu. Za "zamrzavanje" ili "hvatanje" fotografije potrebno je vrlo kratko vrijeme ekspozicije – a za to je potrebno puno svjetla, inače fotoaparat automatski odabire ekspoziciju u kojoj se pokreti ne zamrzavaju već zamućuju. Ako kameru ili pametni telefon postavljate ručno, odaberite vrijeme od 1/500 ili bolje od 1/1000 sekundi.

3. savjet - malo drugačiji portret psa: igrajte se perspektivama

Pas otvorenih usta, širokog kuta, fotografiran lagano odozdo.
S posebnom žarišnom duljinom i neobičnom perspektivom možete snimiti fotografije koje se izdvajaju iz gomile.

Širokokutne fotografije iz bliza za lica zapravo nisu od koristi, jer prilično iskrivljuju proporcije. S druge strane, može napraviti stvarno smiješne fotografije koje možda ne želimo vidjeti kao svoj službeni portret – ali iznimno je zabavno fotografirati našeg dlakavog prijatelja na ovaj način. Danas mnogi pametni telefoni imaju i širokokutni način rada.

4. savjet - budite prijateljski nastrojeni: selfie s Fiffi

Mlada žena fotografira sebe i svog psa.
Selfiji snimljeni sa psom posebno su dobri kada ste oboje u opuštenom položaju, kao što je na ovoj slici, ležeći .

Bilo da se radi o spontanoj ili postavljenoj fotografiji: dobar selfie može se snimiti u trenucima. Prilikom fotografiranja kućnog ljubimca zapravo vrijede ista pravila kao i obično: pobrinite se da pozadina bude mirna, da nitko ne žmiri i da svi gledaju u objektiv fotoaparata. Radije fotografirajte malo odozgo - na taj način možete izbjeći dvostruki "efekt" brade. Najbolje će vam odgovarati fotografije na kojima idete svom psu, koji je već pronašao mirnu poziciju za savršenu fotografiju.

5. savjet - pun emocija: prisan odnos čovjeka i psa

Žena sjedi na molu sa svojim psom i grli ga.
Mirno okruženje, čovjek i pas koji se vole: dobro je da je fotograf fotografirao u pravom trenutku, kada je pas gledao u kameru.

Najbolje slike se često snimaju samo zbog trenutka. Naime, kada fotografi ne remete događanja, ne ometaju, već neopaženo fotografiraju. Barem da ostanu neprimijećeni pred ljudima koji odmah pokušavaju pozirati za fotku, lijepo se nasmiješiti, pogledati u kameru i tako poremetiti trenutak. Činjenica da pas gleda u kameru na ovoj slici je dobrodošla i dodatno pojačava našu predodžbu o tome koliko je sladak ovaj trenutak.

6. savjet - vesela zabava: eksperimentirajte s kreativnim fotografijama

Psić koji sjedi na dasci za surfanje pokušava uvući loptu u vodu.
Fotografiranje životinja tijekom njihove omiljene igre obično nije lako - ali vrijedno je truda.

Koja je omiljena zabava vašeg psa? Pokušajte ga slikati u toj situaciji. Čak i ako zahtijeva malo više truda. To vam omogućuje da vrlo lijepo “ulovite” osobnost vašeg ljubimca. To su trenuci kada fokus nije na vama i kameri. Treba, međutim, napomenuti da se situacije poput one koju pokazujemo u našem primjeru ,da je pas na pola u vodi, ne događaju lako.

7. savjet - Kako slatko: zabilježite trenutke ljubavi

Pas koji leži na bijelom tlu fotografiran je odozgo, prikazujući samo leđa i rep.
Ne mora uvijek sve biti na slici. Smanjene fotografije bez pozadine, fokusirane na jedan aspekt, nevjerojatno su moćne.

Fotografije iz bliza zahtijevaju od osobe da smisli motiv koji želi uhvatiti, odnosno u ovom slučaju ne fokusirati se samo na lice. Na primjer, šapa životinje može biti u vašoj ruci, jezik zadihan, tik oko očiju, njuška izbliza, šapa odozdo - ali pazite da se pas osjeća dobro kada slikate. Uostalom, radost će biti vidljiva i na fotografiji.

Tehnički savjet: Optimalna foto oprema za fotografije životinja.

Iako ljudi danas dosta spontano fotografiraju pametnim telefonom, što je sasvim dovoljno za mnoge situacije, upravo je fotografija životinja puno uspješnija kada se snima fotoaparatom s pravim izmjenjivim objektivom. Sa zum objektivom imate veću fleksibilnost u izrezivanju slike. A s teleobjektivom možete snimiti prekrasne fotografije iz daljine gdje je pozadina prekrasno zamućena i fokus je u potpunosti na vašem psu.

Sada je vaš red da svog voljenog četveronožnog ljubimca stavite u središte pozornosti - tako da možete snimiti njegove jedinstvene fotografije s wau efektom. Ovjekovječite najspektakularniji snimak kao zidnudekoraciju u svom domu ili izradite jedinstvenu fotografiju maskicu za mobitel koja visi o vratu koja je savršeni pratioc kad idete u šetnju. Nadamo se da ćete uživati ​​u isprobavanju, želimo vam puno zadovoljstva s našim proizvodima.

Inspiracije - ideje za poklone

Korištenje vlastitih fotografija